Ez az ingyenes alkalmazás biztosítja a mobilján, hogy titokban és biztonságosan böngésszen, és azokat az oldalakat látogathassa, melyeket a munkaadója, az iskola vagy a kormány letiltott.

A virtuális magánhálózat (Virtual Private Networking) lényege, hogy a meglévő kapcsolatunkat használva egy másik hálózatot épít ki, az ezen keresztülmenő adatcsomagok pedig titkosítottak, így a felhasználó jóval nagyobb biztonsággal használhatja, mint a hagyományos hálózatokat. Ráadásul jó szolgálatot tehet akkor is, ha például egy olyan weboldalt szeretne megnézni valaki, amit a munkahelye, iskolája (vagy a kormánya) letiltott.

Az ilyen titkos és biztonságos böngészéshez AndroidraiPhone-ra és iPadre is ingyen beszerezheti az Aloha Browser alkalmazást. Használata gyerekjáték: az alkalmazás bal felső sarkában látható ikonra kell kattintani, első alkalommal a kért hozzáféréseket is engedélyezni.

Ezután bármikor kapcsoljuk be ezzel az ikonnal a védelmet, titkosan és biztonságosan nézhetünk meg olyan oldalakat is, amelyekre egy sima böngészővel nem lenne lehetőségünk.

Aki pedig ezt a kérdést nem bízná a véletlenre, és egy jóval tapasztaltabb fejlesztő VPN-es alkalmazását próbálná ki, annak az Opera szoftverét ajánljuk, amely szintén ingyen letölthető AndroidraiPhone-ra és iPadre, valamint számítógépekre is.

Forrás: HVG Tech