Az Fürgerókalábak zenekar a magyar punk történetének egyik emblematikus együttese. A banda, saját meghatározása szerint, az un. “debilcore” zenei irányzatot követte, mely egyesíti a punk lendületes vidámságát a hardcore-ra jellemző könyörtelen brutalitással. Az együttes híres volt a fiatalokat foglalkoztató, a mindennapi élet kérdéseit feldolgozó, rendkívül szeretni való szövegeiről, ugyanakkor hiányoznak a punk stílus meglehetősen álszent, lázadást mímelő, világmegváltó témái.

A jól eltalált szövegek, a kifinomult, igényes zenei megoldások, és a nagyszerű énekhang kiegészülve a banda elementáris színpadi performanszával gyorsan a közönség kedvenceivé tette őket. A banda fennállása során nagy sikerrel turnézott szerte az ország határain kívül és belül, nem múlt el fesztivál rókalábak nélkül.

A szekszárdi csapat első fellépésére 1994 szilveszterekor került sor a következő felállással: Budavári, Acélos, Nagy Zsigmond Péter, Tarjányi Péter, Nagy Attila. Az első “igazi” koncertig még volt pár fellépés változó tagsággal, de a rendszeresen koncertező banda felállása a következő volt: Budavári, Acélos, Jantner Krisztina (basszusgitár), Szerecz Miklós (dob).

Ennek a felállásnak az első koncertje 1996. május 10-én volt. Kriszti után jött Kertész Robin (aki nem Róbert, hanem tényleg Robin), Miki után pedig Kovács Tamás. Tamás kilépése után a dobok mögötti üresedést a srácok egy dobgép bevetésével pótolták.

A dobgép után jött Moldoványi, utána pedig Benedeczki. Budavári András énekes 2008-as kilépése után egy ideig próbálkoztak új frontember toborzásával, de rövidesen bejelentették a zenekar feloszlását. Ezt követően alapította meg Aczélos Balázs a Don Gatto hardcore formációt, mellyel nagy sikerrel folyamatosan turnézik itthon és a környező országokban.