Velünk is megtörténhet, hogy – akár önhibánkon kívül – egyszer csak elhalálozunk. Ez természetesen elég kellemetlen hatással van az ember életére. Mit tehetünk az ebből adódó kellemetlenségek ellen? 

Lepleznünk kell állapotunkat, el kell titkolnunk mások előtt megboldogulásunk tényét – ez létfontosságú, egyszerűen húsbavágó. Hívjuk fel magunkra a figyelmet, hogy itt vagyunk, de ugyanakkor ne legyünk túl hangosak, mert ez gyanút kelthet. Az öltözködésben kerüljük a sápadt színeket, hordjunk színes, sportos ruhákat! (Természetesen ha például autóbalesetet szenvedtünk, és a lábunkat elvesztettük, ne hordjunk rövidnadrágot!). Rendesen ápoljuk magunkat továbbra is, ne hagyjuk, hogy meglátszódjanak rajtunk a vérellátási rendellenességek! A sápadtság ellen dörzsöljük be bőrünket hagymával, amit aztán alaposan mossunk le (mellékhatásként legalább nem kevernek össze a vámpírokkal). A borotválkozásra is fektessünk nagy hangsúlyt, halál utáni burjánzó borosta gusztustalan látvány, akárcsak az elliluló körmök.

Amennyiben beállt már a rigor mortis, titkoljuk el, találjunk ki kifogásokat: panaszkodjunk kiújult teniszkönyökre, térdrándulásra, ez némileg megmagyarázza a furcsa járást, mozgási problémákat. A rendszertelenség is feltűnő lehet, ragaszkodjunk halálunk után is szokásainkhoz. Ha öt órakor mindennap lementünk a sarki büfébe teázni, akkor tegyük ezt meg ezután is, a kimaradás kellemetlen pletykákat indíthat el. (Ez természetesen vonatkozik a nemi életünkre is!) A családtagokkal különösen vigyázni kell, ők hamarabb észreveszik rajtunk a változásokat, különleges érzékük van az ilyesmi iránt: kerüljük a velük való szemtől-szembe találkozást: a reggeli holttestápoláshoz zárkózzunk be a fürdőszobába, az esetleges lehulló testrészeinket pedig mindig takarítsuk el magunk után, nehogy ők találják meg azokat!

Ezzel együtt, ha a fenti tanácsokat figyelembe veszzük, akár évekig eltitkolhatjuk halálukat. Módszerünk hatásosságára kitűnő referenciáink vannak, gondoljunk csak Bill Clintonra, Egri Jánosra vagy Charles hercegre, ők már hosszú évtizedek óta sikeresen elhitetik az egész világgal, hogy még mindig élnek…

-= KASZÁS KHARÓN =-