Újabb átverés a neten! 2010. September 06. - 11:38:41 Sziasztok!Gondoltam ezt az információt mindenképpen meg kell osztanom veletek ( is ) hogy senkit ne érjen meglepetés, ugyanis elég eredeti trükkel próbálkozik egy Holland csoport! Egy barátommal esett meg ez az átverés, tehát frankón megtörtént az eset 2-3 héttel ezelõtt! Tényleg átverésrõl van szó, tehát senki ne essen "csapdába" ha a következõ e-mail levél landol a postaládájában!Az elsõ levél ami megérkezik ezen tartalommal : " Ön nyert!E-mail címét nyerte 850,000,00 euró (Nyolc százötven thaosand euro) azeuro millió online nyereményjátékok programot tartott 2010/21/08Hollandiában. Kérjük, forduljon Mr.Frederiek Henk-Jan, az igényét, éstovábbítja az információkat az alábbi gyoztes hozzá…STAATSLOTERIJ EMAIL PROMOTION.Tel: 0031-682-079-999Válasz erre az E-mail: You are not allowed to view links. Register or LoginFontos megjegyezni, hogy a közbeszerzési információk adták 2010/22/08 akövetkezo adatokat kapcsolódik. Az alábbiakban a nyertes InformációsReferencia szám: 21/32/21/41/10, díj Num: 69/48/29/25/47, Batch szám:57/75/157, Ticket szám: 9/42/39/51/44, Kérjük, vegye figyelembe, hogy azérvényességi ideje a nyertes 21 munkanap. Nem felel meg az eloírtidopontban a bejegyzés érvénytelen.Köszönet,Asszony, Sanderine NathanOperations Manager."A pénz összeg változó, nem mindíg ennyi a szóbanforgó nyeremény! A barátom fel is vette a kapcsolatot ezekkel, ahol érdekes módon válaszoltak a megkeresésre!Aztán a következõ e-mail érkezett a csalóktól :" STAATSLOTERIJ INTERNATIONAL B.V CLAIM DEPARTMENT OFFICE,Paleisstraat 5, 2514 JA 'S-Gravenhage,Netherlands. Amsterdam-The Netherlands.TEL: 0031-682-079-999,FAX: 0031-847-323-655,E-mail: You are not allowed to view links. Register or Login 24th August, 2010 Attn: (ide kerül az átverendõ alany neve, amit személyiségi jogok miatt érthetõen töröltem is) ,Mi kézhezvételét e-mailjét, a gyõztes értesítést állítást. Tájékoztatjuk, hogy mi kezdõdik miatt feldolgozása befizetés érkezése után a kitöltött kérelem feldolgozása formában csatolták e-mail. Ön ezennel kell kitölteni az ûrlapot pontosan és faxon vagy e-mailben vissza hozzánk, hogy velünk jár, és elvégzéséhez szükséges ellenõrzést és a feldolgozás a holland szerencsejáték-panel, és megszerezni a fizetési jóváhagyást tõlük. N: B: Azt tanácsoljuk, hogy tartsa a nyerõ szigorúan bizalmasan kezelik, amíg a nyertes dolgozzák fel, és megkapta az Ön által ez a kettõs azt állítva, ami a kizárást. Gratulálok még egyszer.Ön a szolgáltatást,Mr.Frederiek Henk-Jan(Követelés Osztály Officer)"Ezek után a barátomat fel is hívta egy hang, angol nyelven beszélt és kb egy hét elteltével megpróbáltak tõle ügyvédi munkadíjat és ügyintézési költséget kérni,még a nyeremény átvétele elõtt (850 eurot)!Itt jött a probléma!Utánnajártunk a dolgoknak, nem kis összegrõl lévén szó és a következõ infókat tudtuk meg: ha valaki valamit nyer az a játék tulajdonosának a kötelessége hogy a költségeket átvállalja!Innentõl kezdve meg lett nekik mondva, hogy ezt az ügyet a továbbiakban a rendõrségre bízzuk... Azóta se híre se hamva a nyereménynek és a levélben szereplõ emberkéknek sem! Last Edit: 2010. September 06. - 13:28:37 by ● [ T Z S ] ●
Re:Újabb átverés a neten! Reply #1 – 2010. September 06. - 11:42:12 Aki ilyennek bedõl, annak úgy kell.Google-s fordítás és még az angol is szar. Ha ez nem gyanús akkor semmi!
Re:Újabb átverés a neten! Reply #2 – 2010. September 06. - 11:46:37 Gyanus is volt persze, már eleve de mi belementünk a játékba. A "játék" onnantól vált érdekessé mikor felhívott Hollandiából a faszi...
Re:Újabb átverés a neten! Reply #3 – 2010. September 06. - 11:58:47 K*rva nagy Csalások ezek !!!Múltkor engem is megtalált egy csávó emailben.Azt írta, hogy a cégét érdekelné az én domainem és, hogy 10 000 dollár megfelelõ lenne e érte.Mielött kifizetné küldjek neki nemtom már mennyi dollárt mert egy hivatalos ár becslõ céggel meg akarják becsültetni a tényleges értéket. Ha ez megvan megvennék.A google be beírtam a kapott email tartalmát és más oldalakon találtam infókat, hogy ez mekkora egy kamu csalás.Aztán visszaírtam a csávónak angolul, hogy:" Köszönöm az ajánlatát !Az FBI internet bûnözéssel foglalkozó szakosztályát bizonyára érdekelni fogja az ajánlat.ÜdvözlettelNév "Vigyázni kell mert ezek a csalók tök hivatalosan adják elõ a dumájukat ilyen-olyan cégre hivatkozva !
Re:Újabb átverés a neten! Reply #4 – 2011. August 17. - 11:00:53 You are not allowed to view links. Register or Login" Köszönöm az ajánlatát !Az FBI internet bûnözéssel foglalkozó szakosztályát bizonyára érdekelni fogja az ajánlat."